Over iOPPi

iOPPi is mijn achternaam (van mijn Italiaanse vader), Natasha mijn voornaam.
iOPPi klinkt grappig, is apart, beetje vreemd, vrij uniek (in ieder geval in Nederland en ook best in Italiƫ) en leek mij daarom prima geschikt om ook als bedrijfsnaam te gebruiken.

Ik ben opgeleid als mode-ontwerpster maar kwam al snel terecht in de marketing-communicatie en pr. Toen mijn creatieve genen gingen 'opspelen' en ik weer graag met mijn handen bezig wilde zijn en creƫren, ben ik een vriendin met een interieurwinkel gaan helpen. Ik ben mij gaan bezig houden met interieurstyling en - ontwerp, het ontwerpen en maken van woonaccessoires en het geven van creatieve workshops. Gewoon naast mijn, inmiddels parttime, marketingwerk.

Inmiddels werk ik geheel als zelfstandig ondernemer. Ik ontwikkel creatieve concepten voor bedrijven die op een creatieve wijze naar buiten willen treden, geef advies op gebied van marketing-communicatie en social media aan (startende) ondernemers, ontwerp en maak af en toe nog creatieve woonaccessoires die ik verkoop via mijn webshop, doe stylingwerk voor interieur, evenementen en fotografie en ben daarnaast ook nog bezig met het opzetten van een samenwerkingsverband van interieur- en marketingprofessionals voor Interior Branding.

Ik vind het leuk om anderen te inspireren en gebruik daarbij veel social media, zoals Twitter, Facebook, Pinterest en dit blog.

De zigeunerin
De 'foto' (avatar) die ik gebruik bij social media is deze zigeunerin. In mijn atelier maakte ik vroeger prikborden e.d. van oude, brocante schilderijlijsten. In deze lijsten zaten vaak de meest onooglijke, ouderwetse schilderijen. Zoals deze bekende kitscherige zigeunerin (waarschijnlijk de moeder van dat huilende zigeunerjongetje, weet je nog!). De schilderijen werden meestal weggegooid, maar deze dame heb ik in een dolle bui eens helemaal bewerkt. Met verf en glitters als make-up en nagellak, met steentjes en pailletten als sieraden en stof en kantjes om haar kleding op te pimpen en haar hoofddoekje te maken. In de hoek nog een echte nep-roos... en dit was het resultaat!
Het creatieve, beetje gekke van het werk en het zuidellijke uiterlijk (dat bij mij in het echt een stuk minder duidelijk is ;-)), maakten het voor mij toch wel een persoonlijke creatie en daarom ben ik deze foto steeds meer gaan gebruiken als avatar. In eerste instantie omdat ik vind dat mensen elkaar teveel vooraf beoordelen op hun karakter, later omdat ik toch wel erg bij mij vond passen.
Het schilderij is overigens niet meer, waarschijnlijk gesneuveld met de verhuizing!

Geen opmerkingen: